OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Ramazan ayı münasebetiyle öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından okulumuzda etkinlikler devam ediyor.  Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri öncülüğünde Ramazan ayı boyunca mukabele okuma programları devam ediyor.

Nis

Okulumuzda Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.Okul kütüphanesi düzenlenerek kütüphanede sessiz okuma etkinliği yapıldı. Okuma bilincini arttıracak yazı ve görseller okul panosunda sergilendi. Öğrencilerimize kitap okumanın önemi, kütüphaneyi nasıl kullanmak gerektiği ile ilgili bilgiler verilerek şiirler ve yazılar okundu.

Nis

Nisan ayı meslek tanıtım etkinlikleri kapsamında 05.04.2022 tarıhinde öğrencilerimiz ilgi duydukları mesleklerin kıyafet ve aksesuarları  ile okula geldiler, Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı doktorlarından Nilgün Uyduran Ünal öğrencilerle buluştu, mesleğini tanıttı, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Mrt

Öğrencilerimize iklim değişikliği  konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile başlatılan Etwinning projesi ortaklarından  Görsel Sanatlar öğr. Nilgün Kaya amacımız, çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmektir dedi.

Mrt

Etkinliklerimiz Nilgün KAYA Öğretmeniz tarafından "Değerlerimize değer katıyoruz"  sloganından yola çıkarak etkinliklerle renklendiriyoruz.

Mrt

Kuruculuğu Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nilgün KAYA tarafından başlatılan projemiz eğlenceli etkinliklerle devam etmektedir.

Mrt

Arnavutluk,Romanya,Polonya,Azerbaycan ve Türk Ortaklı projemiz son hızıyla devam ediyor.Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Nilgün KAYA ortaklığında devam eden proje STEM faliyetleri ile desteklenmektedir.

Mrt

Okulumuzda mevcut olan kütüphaneyi zenginleştirmek için her öğrenciden bir kitap bağışı isteyerek "Damlaya damlaya kütüphane olur." etkinliği yürütüldü. Ayrıca her şubenin sınıf kitaplığı zenginleştirildi. Öğretmen ve idareciler için öğretmenler odasındaki kitaplıklara güncel kitaplar alındı. Öğrencilerimizin kitaplık ve kütüphaneleri aktif olarak kullanmalarını sağlayacak okuma programları düzenli bir şekilde yürütülmektedir.

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ayhan TUFAN tarafında öğretmenlerimize "Okulda karşılaşılan sorunlar ve sorunlara karşı çözüm önerileri" semineri verildi.

Mrt

Rehber öğretmenlerimiz tarafından 7. Sınıflara açık liseye geçiş durumları için tedbir ve   Lgs tanıtım seminerleri verildi, 8. Sınıflardan başaralı olan öğrenciler 7.sınıflara davet edildi. Lgs hazırlık süreçleri paylaşıldı ve 7. Sınıflar sınava yönelik motive edildi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle anma programı düzenlendi. Şehitlerimiz için hatimler indirildi ve duası yapıldı. Öğrencilere teneffüslerde şehitlik temalı ezgiler dinlettirildi. Tüm kahraman ecdadımızı sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.  Programın hazırlanmasında ve sunumunda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Osmaniye Okuyor'' projesi kapsamında okuma saatimizi öğretmen, öğrenci ve tüm çalışanlarımızın katılımıyla gerçekleştirmeye devam ediyoruz. #osmaniyeokuyor

Mrt

28 Şubat – 07 Mart Deprem Haftası kapsamında Sivil Savunma Kulübü tarafından verilen eğitimin sonunda deprem alarmıyla okul komple boşaltıldı.  Tüm okulun eksiksiz katılımıyla gerçekleşen eğitim ve tatbikatlar başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Mrt

Okulumuz toplantı salonunda düzenlenen söyleyişi programına katılan Abdullah HARMANCI, öğrencilerle bir araya geldi.  Programın sonunda meraklı öğrencilerin sorularını da yanıtlayan HARMANCI, tecrübelerini aktardı. Eserlerini öğrenciler için imzaladı. @abdullah.harmanci.75 @osmaniyeilmem

Mrt

Okulumuz il genelinde düzenlenen Santranç Turnuvası'nda Küçük Kızlar kategorisinde İl 4.sü oldu.  Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.