OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu

Ara

Okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerinin katılımı ile "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında Şeyhler Camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Program sabah namazının kılınmasının ardından çorba ikramı ile devam etti. Okunan Kuranı Kerim ve dualarla sona erdi.

Katılım gösteren tüm öğretmen,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Vakti Kuşanmak projesi kapsamında okulumuz öğrencileri öğle namazında Şeyhler Camii'nde buluştu.

Ara

Osmaniye Belediyesi 6.Kitap Fauarı'nı ziyaret eden  öğrencilerimiz, farklı yayınevlerinin kitaplarını takip etme imkânını buldular, Şair Yazar Bestami Yazgan ile söyleşi programına da katıldılar. Ayrıca Osmaniye Valisi Erdinç YILMAZ ve Belediye Başkanı Kadir KARA ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

MÜZİK DİNLETİSİ - 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle okulumuz Müzik Öğretmeni Metehan Artış ve öğrencilerimiz tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Eyl

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası yapılan tören ve etkinliklerle okul bahçemizde kutlandı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunar, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının tüm öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını dileriz.

May

Rehberlik servisimizin organize ettiği okul idarecilerimizle gerçekleştirdiğimiz dezavantajlı gruplar için okulda karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları etkinliği gerçekleştirildi.

May

"Bir Fidan Bin Gelecek" dedik okumuzda çevre düzenlemesi için üzerimize düşeni yaptık. Büyümüş ağaçlarımızın bakımını yaptık, yeni ekilen tohumlarımızı suladık. Yaza merhaba diyen fidelerimizin otlarını temizledik.

Bu projeyi hayata geçiren okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Volkan KALKAN ve Müzik Öğretmeni Metehan ARTIŞ önderliğinde öğrencilerimizin topluma, doğaya duyarlı, sorumluluk sahibi, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olmalarına katkı sağladık.

May

Okulumuz derslik, salon, kütüphane ve atölyeleri; ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarında öğrencilerimize rol model olacak örnek şahsiyetlerin isimlerini alıyor.

May

Öğrencilerimize bilgi ve kazanımlara sahip olma düzeylerini tespit etmek, varsa eksiklikleri zamanında gidermek için meslek kazanım testleri uygulandı.

May

Okul müdürü Uğur MERTOĞLU, eğitim içeriğini ve uygulamalarını izlemek, değerlendirebilmek, öğretim birlikteliğini ve öğretmenler arası tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla ders ziyaretlerinde bulunuyor.

Nis

İngilizceye olan ilgiyi arttırmayı hedefleyen

"My Hometown" eTwinning projesi son aşamaya geldi. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zeynep Taş ve 6/F yabancı dil sınıfı  öğrencileri ve başka okulların katılımıyla yürütülen proje son aşamasına geldi.

Türkiye'den, içinde ,okulumuz Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu ve  6 okulla beraber yürütülen projede öğrencilerin farklı kazanımlar elde etmesinin amaçlandığı belirtildi.

Projeyle ilgili bilgiler veren okulumuz İngilizce Öğretmeni Zeynep Taş, çalışmaların ülkemizin çeşitli şehirlerini tanıma ve tanıtmayla ilgili olduğunu ifade ederek; "Her aya farklı bir temamız mevcut. Yaşadığımız şehrin mutfak kültürü, konaklama ve hava durumu, gelenek ve görenekleri, gezilip görülecek yerlerini tanıtan öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek, dile maruz kalmalarını sağlamak ve öğrencilerimizin İngilizce dersine olan ilgilerini artırmak hedeflenmiştir. İstanbul, Trabzon, Van, Konya ve Osmaniye'den Mücahit Soydemir İmam Hatip Ortaokulu ve Mehmet Eminler İmam Hatip Ortaokulu İngilizce koordinatör öğretmenlerinin de  katılımıyla yürüttüğümüz projemizde son aşamamıza geldik" dedi.

İngilizce Öğretmeni Zeynep Taş  Şubat ayında başlayan projenin Mayıs ayında sona ereceği kaydetti.

Nis

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik "Resfebeyle Hadisler" sergisi yapıldı.  Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Osmaniye Müftülüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde okulumuzda öğrencilerimize yönelik Cuma günleri çeşitli etkinlikler yapılmakta olup bu hafta "Ramazan Tavsiyeleri" konulu sohbet propramı yapılmıştır. Osmaniye Müftülüğü'ne ve çalışanlarına teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zeynep TAŞ, İngilizce Öğretmeni Eda ATAKUL ve Yabancı Dil Sınıfı öğrencilerinin katkıları ile "İngilizce Dil Sokağı" oluşturuldu.  "İngilizce Dil Sokağı" projesi ile öğrencilerin görsel materyallerle, İngilizceyi eğlenerek ve özümseyerek öğrenmelerinin hedeflendiğini belirtti.

Nis

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik "Hacivat ve Karagöz Oyunu" ve "Ramazan Manileri" etkinliği yapıldı.  Programın hazırlanmasında ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.